George Walta toont de zoete rode puntpaprika in de kas van SweetPoint.
De zoete puntpaprika is verkrijgbaar in de kleuren rood, geel, oranje en staat bekend om haar een uitzonderlijk zoete smaak. Waar het meest zoete exemplaar van de traditionele blokpaprika een natuurlijk suikergehalte heeft van 7, heeft de zoete puntpaprika van SweetPoint, de Ramiro, een natuurlijk suikergehalte van 8 tot 10. Deze hoge brixwaarde is in vele onafhankelijke testen aangetoond. Een ander bepalend aspect voor de uitzonderlijke smaak van deze puntpaprika is de dunnere schil.
Michel Zuijderwijk van SweetPoint: “We hebben een constant seizoen met een
regelmatige aanvoer van goede zoete puntpaprika’s. Zo kunnen we de klant het hele jaar door een kwalitatief hoogwaardig product garanderen. Op basis van de vraag uit de markt, passen wij onze teelt aan. We breiden het areaal uit van zoete puntpaprika’s, waar veel vraag naar is en brengen areaal terug van de paprika waar de vraag van afneemt. De Ramiro is de meest smaakvolle zoete puntpaprika in de markt.”
Lekkerste broodje
George Walta, van lunchroom 't Hof van Eten in de Haagse Oude Molstraat, is tijdens de horecavakbeurs Horecava onderscheiden als maker van het Lekkerste Broodje van Nederland. Het broodje, met de naam Bocadillo Despensero, is opgebouwd uit verschillende elementen: sla, chorizo, manchegokaas en een chutney van zoete punt paprika. Kok: “Ik heb gekozen voor de zoete puntpaprika, omdat ik tijdens mijn zoektocht naar een smakelijk broodje, de chorizo en de manchego kaas tegenkwam. Hier wilde ik een 'zoetje' bij. Dankzij de zoete puntpaprika zijn de smaken nu volledig in balans.”Voor commerciële en productinformatie, kunt u contact opnemen Robert Kouwenhoven, Senior Verkoper Vruchtgroenten The Greenery, tel: +31 (0)180 657 904. of e-mail: [email protected]