Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw onderzoek toont aan wat deze groente zo superieur maakt

Kankerbestrijdende broccoli

Onderzoekers uit het Linus Pauling Instituut aan de Oregon State University hebben meer inzicht gekregen over hoe deze groene groente helpt bij de strijd tegen kanker.
De oorsprong ervan zit in het epigenetica. Dit is een term gebruikt voor de manier waarop factoren als voeding en giftstoffen effect kunnen hebben op genetische codes en de manier waarop onze genen worden "uitgedrukt".

Onderzoekers zijn eerder al te weten gekomen dat een stof in kruisbloemige groenten, sulforafaan genoemd, het lichaam helpt om te vechten tegen kanker. Dit komt doordat deze stof de enzymen, de HDAC's, afremt. Hiervan is bekend dat ze bepaalde genen tegengaan om de ontwikkeling van tumoren te onderdrukken. Maar nu toont een nieuw onderzoek in het tijdschrift Clinical Epigenetics aan dat suffragaan tevens op een andere manier vecht tegen kanker, namelijk door het mechanisme genaamd DNA methylatie. 

Uit een eerder onderzoek door het Linus Pauling Instituut is gebleken hoe krachtig de sulforafaan in kruisbloemige groenten zijn. Men heeft ontdekt dat jonge broccoli spruiten, die in de supermarktschappen naast de alfalfa spruiten liggen, meer dan 50 keer zoveel sulforafaan bevatten dan gerijpte broccoli. Daarnaast hebben in 2010 onderzoekers van het Kankercentrum aan de Universiteit van Michigan een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Clinical Cancer Research waaruit blijkt dat sulforafaan borstkankercellen in muizen heeft gedood. Bovendien voorkomt het dat nieuwe tumorcellen gaan groeien. 
Publicatiedatum: