Hoeveelheid afval is geheim
Stuart behoort tot de activisten die na sluitingstijd achterom bij veel supermarkten de afvalcontainers inspecteerden om te zien hoeveel voedsel er wordt weggegooid. "Het zijn schokkende hoeveelheden", zegt hij. "De hoeveelheid afval en wat ermee gebeurt, is onduidelijk. Retailers houden dit geheim. Ze willen het niet vertellen aan hun investeerders en hun klanten. Maar feit is, dat Europese retailers nog steeds hun afvalbakken vullen met voeding, die nog geschikt is voor menselijke consumptie."Voedselbanken
Dit alles ondanks het feit dat verschillende retailers samenwerken met voedselbanken. "Die retailers doen goed werk. Bovendien is het minder duur dan het gewoonweg vernietigen van voedsel en het klinkt ook beter. Bedrijven moeten geen voedsel weggooien. Dan hoeven de vaak kwetsbare groepen in de samenleving ook niets uit de vuilnisbak te halen. Via de voedselbanken kunnen ze op een waardige manier overtollig voedsel consumeren zonder gezondheidsrisico's."Klik hier voor het volledige artikel van GS1