Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemeenten gaan voor duurzame catering met streekproducten

Duurzaam inkopen gaat verder dan biologisch. Gemeenten kunnen meer doen door regionaal duurzaam in te kopen. Producten uit de streek gebruiken in bedrijfskantines bijvoorbeeld, stimuleert de lokale economie. Twintig overheden willen hier meer mee doen en kwamen 9 februari bijeen in Amersfoort waar duurzame catering al gemeengoed is.

Hoewel steeds meer overheidsbestuurders regionale- of streekproducten zien als een invulling van maatschappelijk verantwoord ondernemen, blijkt het soms lastig om dit concreet door te vertalen naar cateringcontracten. Daarom is samen met de aanwezigen experts en inkopers gewerkt aan een blauwdruk, die lokale wensen omzet in concrete resultaten. Ook werden duurzaamheidscriteria samen onder de loep genomen en vergeleken met de actuele overheidsrichtlijnen voor duurzame inkoop.

Bron: Taskforce Multifunctionele Landbouw
Publicatiedatum: