Vers, uit blik, glas en diepvries: groenten leveren volop gezonde voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en vezels. Ook vers verwerkte groenten! Dat komt omdat de groenten op het juiste moment zijn geoogst en al binnen ongeveer 5 uur na de oogst in de verpakking zitten. Door de snelle, geavanceerde verwerking blijven voedingsstoffen als vitamines en mineralen volop behouden. Het advies is 2 ons groenten per dag te eten. Het maakt daarbij niet uit of je kiest voor verse of vers verwerkte groenten. Variatie is het ‘toverwoord’, omdat groenten niet allemaal dezelfde hoeveelheid of hetzelfde type voedingsstoffen bevatten.
Campagne positief beoordeeld
Uit evaluatie van de eerste campagneperiode kan worden geconcludeerd dat de campagne succesvol is. De radiospot en de advertentie zijn positief beoordeeld. De campagne sorteert effect wanneer het gaat om kennis, houding en gedrag. Volgens de doelgroep is de boodschap van de campagne duidelijk, weten meer mensen dat verwerkte groenten geen conserveermiddelen bevatten en zegt een toenemend aantal van plan te zijn vaker voor verwerkte groenten te kiezen. Ongeveer een kwart geeft aan dat verwerkte groenten helpen hun gezin meer groente te laten eten.De campagne voor versverwerkte groenten sluit naadloos aan bij de campagne ‘Ik doe mee met 2x2’. Zo is het 2x2-icoon onderdeel van alle campagnemiddelen en is de planning afgestemd op die van ‘Ik doe mee met 2x2’. Middelen, die in 2012 worden ingezet, zijn onder andere radiospots, vloerstickers op de winkelvloer, een website met veel informatie, recepten en handige tips. Voor gezondheidprofessionals worden posters, nieuwsbrieven, bereidingsfilmpjes en receptenkaarten ontwikkeld.
Voor meer informatie: www.versverwerktegroenten.nl.
GroentenFruit Bureau is het marketingcommunicatiebureau voor en namens de Nederlandse groente- en fruitsector. Met gerichte campagnes in binnen- en buitenland wordt het imago van groenten en fruit versterkt en de consumptie ervan bevorderd. GroentenFruit Bureau wil een concrete bijdrage leveren aan de volksgezondheid door het stimuleren van de consumptie van de dagelijkse aanbeveling 2x2 ('2 ons groenten en 2 keer fruit).