SanLucartomaten zijn het hele jaar door een genot. Ze groeien namelijk van januari tot december onder werkelijk paradijselijke omstandigheden. De meestertelers van SanLucar planten uitsluitend in regio's, waar de vruchten traditioneel het beste smaken en groeien. Afhankelijk van het seizoen worden er SanLucar tomaten geoogst in Duitsland, Nederland, Spanje of -nu in de winter- in het zonovergoten Tunesië.
De SanLucar oase in Tunesië: Veel licht, warmte en bijzonder water zijn het geheim van deze oase. Hier schijnt de winterzon met 30% meer energie dan in andere Noord-Afrikaanse landen. Zelfs in januari en februari, de donkerste maanden, ligt de dagelijkse lichtenergie zo'n drie keer hoger dan in Frankrijk. Kunstmatige belichting is dan ook overbodig. Ook logistiek gezien heeft de oase een ideale ligging: Hij ligt maar zo'n 450 kilometer van Tunis vandaan en vanaf hier zijn de Europese havens Marseille en Genua goed bereikbaar.
Uit de woestijngrond in de oase kan 60 graden warm, zouthoudend water gehaald worden. De natuurlijke warmte van het water wordt gebruikt om de kassen te verwarmen. De constante temperaturen zorgen zowel voor een goede groei als voor een goede weerstand tegen ongedierte. Het bronwater kan echter nog meer: Eenmaal afgekoeld, wordt er drinkwater van gemaakt, dat verdeeld wordt in de omliggende dorpen. Een klein gedeelte wordt niet helemaal ontzild. Dit wordt voor de bewatering gebruikt. Langjarige ervaring heeft uitgewezen, dat tomaten die met licht zouthoudend water besproeid worden een bijzonder zoet, intensief aroma ontwikkelen. Dat proef je bij elke hap.
Net als op alle SanLucar plantages neemt SanLucar ook in Tunesië grote sociale verantwoording op zich. Er gelden eerlijke, wettelijk geregelde arbeidsomstandigheden en de betaling ligt hoger dan het gemiddelde loon in het land. De arbeiders ontvangen een deel van de winst van het bedrijf en werknemers, die hun kinderen naar school laten gaan, ontvangen premies. Bovendien verzorgt SanLucar bustransport tussen de omliggende dorpen en de werkplek.