Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Er wordt nog steeds heel veel weggegooid"

Agrologistiek moest er even voor knokken, maar de sector staat nu hoog op de agenda van het logistiek instituut Dinalog en het door de regering ingestelde Strategisch platform logistiek. De logistiek achter de groente in de supermarkt en bloemen in het stalletje bij het ziekenhuis doet nu volop mee in de vernieuwingsdiscussie over supply chains, synchromodaliteit en logistieke samenwerking. En dat is nodig ook, want er wordt nog steeds heel veel weggegooid, aldus professor Jack van der Vorst van de Wageningen Universiteit.

"Het werkt bij agrifood anders dan bij andere sectoren. In de agrologistiek heerst veel meer onzekerheid dan in andere branches. Dat heeft met de producten te maken. De kwaliteit van een oogst varieert, evenals het aanvangstijdstip en de omvang. Je weet nooit precies wanneer de aardappelen van het land komen of wanneer de mango’s of kiwi’s rijp zijn. En belangrijker: Je weet vooraf nooit hoeveel aardappelen er komen en wat de kwaliteit van de mango’s precies zal zijn."



Klik hier voor het volledige artikel van EVO

Bron: EVO
Publicatiedatum: