Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Commissie met een financiële bijdrage van 3 miljoen euro. Er zijn veertien partners bij betrokken, waarvan zes universiteiten, twee R&D-instituties en zes SME's van zeven verschillende landen:
- Università degli Studi di Foggia, Italië
- Università degli Studi di Milano, Italië
- Agrarische Universiteit van Athene, Griekenland
- Universidade Catolica Portuguesa, Portugal
- Cardiff University, Verenigd Koninkrijk
- London Metropolitan University, Verenigd Koninkrijk
- The Agricultural Research Organisation of Israel– Volcani, Israël
- Instytut Ogrodnictwa, Polen
- Markes International Limited, Verenigd Koninkrijk
- Distretto Agroalimentare Regionale Scrl, Italië
- FreshPlaza BV, Nederland
- 80g Sa, Portugal
- Einat Food Industries Agricultural Cooperative Society Ltd, Israël
- Agronomia Scarl, Italië
Naast de wetenschappelijke en technologische implicaties is het project bedoeld om het vertrouwen in de voedselveiligheid van versproducten bij consumenten te vergroten. Ook moet het een referentiepunt zijn voor gezondheidsinstanties en gespecialiseerde media om de kwaliteit en veiligheid van verse groenten en fruit te waarborgen.
Toekomstige informatie over de resultaten van het project zijn te vinden op de website: www.quafety.eu