Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF.nl en Freshplaza media partners in dit project

Lancering EU-project over kwaliteit en veiligheid van vers gesneden producten

Het QUAFETY-project, wat staat voor 'Comprehensive approach to enhance quality and safety of ready-to-eat fresh products', zal door professor Giancarlo Colelli van de Universiteit van Foggia worden gepresenteerd aan de internationale pers en aan de vertegenwoordigers van het bedrijfsleven op 8 februari om 15.00 uur in Berlijn (op de stand van United Fresh in hal 7.2C/ stand A-03 op Freshconex in Messe, Berlin).

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Commissie met een financiële bijdrage van 3 miljoen euro. Er zijn veertien partners bij betrokken, waarvan zes universiteiten, twee R&D-instituties en zes SME's van zeven verschillende landen:
  • Università degli Studi di Foggia, Italië
  • Università degli Studi di Milano, Italië
  • Agrarische Universiteit van Athene, Griekenland
  • Universidade Catolica Portuguesa, Portugal
  • Cardiff University, Verenigd Koninkrijk
  • London Metropolitan University, Verenigd Koninkrijk
  • The Agricultural Research Organisation of Israel– Volcani, Israël
  • Instytut Ogrodnictwa, Polen
  • Markes International Limited, Verenigd Koninkrijk
  • Distretto Agroalimentare Regionale Scrl, Italië
  • FreshPlaza BV, Nederland
  • 80g Sa, Portugal
  • Einat Food Industries Agricultural Cooperative Society Ltd, Israël
  • Agronomia Scarl, Italië
Het doel van het project is om de sector te voorzien van materiaal om diagnoses te stellen, tools voor de procesbeheersing om de kwaliteit en houdbaarheid te voorspellen. Dit alles ter verbetering van de kwaliteit en veiligheid van vers gesneden producten.

Naast de wetenschappelijke en technologische implicaties is het project bedoeld om het vertrouwen in de voedselveiligheid van versproducten bij consumenten te vergroten. Ook moet het een referentiepunt zijn voor gezondheidsinstanties en gespecialiseerde media om de kwaliteit en veiligheid van verse groenten en fruit te waarborgen.

Toekomstige informatie over de resultaten van het project zijn te vinden op de website: www.quafety.eu
Publicatiedatum: