Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gekookte tomaten verminderen verspreiding kanker

Dokter Mridula Chopra en haar collega's van de Universiteit van Portsmouth hebben het effect van het voedingsstof lycopeen getest. Lycopeen blijkt uitzaaiing van kanker te verminderen. Het onderzoek is in een aantal laboratoria uitgevoerd en de onderzoekers willen het nu bij mensen uitproberen. Lycopeen is aanwezig in alle rode groenten. In het bijzonder gekookte tomaten hebben een hoog lycopeengehalte. Het onderzoek is gefinancierd door Heinz, nadat gebleken is dat bij een consumptie van 400 gram of meer tomaten het lycopeengehalte in het bloed vermeerderd was.
Publicatiedatum: