Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Spanje: Tomaten worden voorbereid op droogte
Onderzoeker José Manuel Pérez van de Universiteit in Elche werkt aan het project Rootopower, die de productiviteit van de plant onder nadelige omstandigheden verbetert door de wortels van de tomatenplant en de relatie met micro-organismen te bestuderen. De studie naar de wortels van de tomatenplant kan ook op andere gewassen toegepast worden.
Als de mogelijkheid is gevonden tomaten in moeilijke omstandigheden te verbouwen, moet deze verandering ook worden toegepast op de tomaten die op de markt beschikbaar zijn. Pérez wijst erop dat deze onderzoeken belangrijk zijn voor de verbetering van de landbouw in Zuidoost-Spanje.
Volgens Pérez is het vandaag de dag mogelijk met technologische middelen en genetische gereedschappen meer verscheidenheid in de productiviteit te krijgen en een efficiënt gebruik van bronnen toe te passen. Klimaatverandering echter zorgt ervoor dat de temperatuur stijgt en de kwaliteit en kwantiteit van waterbronnen achteruit gaat. Daarbij komt dat tomatentelers teveel afhankelijk zijn van de import van planten en daarom kan dit project ertoe bijdragen dat producenten zelf tomaten gaan verbouwen met de eigen lokale omstandigheden.