Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Topbestuurders en politici behandelen voedselproblematiek 2050 tijdens eerste Feeding the World conferentie

Meer dan één miljard mensen hebben op dit moment geen toegang tot voldoende voedsel . In 2050 zal de wereldbevolking groeien naar meer dan 9 miljard inwoners en krijgen agrarische systemen in toenemende mate te maken met waterschaarste, klimaatverandering en volatiliteit. Of we tegen die tijd in staat zijn om genoeg voedsel te produceren voor iedereen, is een vraagstuk waarbij de betrokkenheid van verschillende stakeholders van cruciaal belang is. Om deze reden organiseert ‘Economist Conferences’ op 8 februari 2012 in Genève Feeding the World, een conferentie waarbij gerespecteerde personen uit de agribusiness, de politiek, internationale organisaties, de wetenschap en de ngo-gemeenschap bijeenkomen om te debatteren over vervolgstappen en met nieuwe oplossingen komen voor de voedselproblematiek.

"Wanneer de wereldbevolking groeit naar 9 miljard inwoners, zal het een grote uitdaging zijn om iedereen van voedsel te voorzien. Het is duidelijk, dat nieuwe benaderingen, de wetenschap en samenwerking essentieel zullen zijn," aldus Jim Borel, Executive Vice-President bij DuPont. "Het bij elkaar brengen van leiders uit het bedrijfsleven zal bijdragen om het mondiale voedselprobleem op een impactvolle manier aan te pakken."

De deelnemers aan Feeding the World discussiëren onder meer over belangrijke vraagstukken als: hoe verhogen we de landbouwproductie met minder water, hoe pakken we de toenemende ondervoeding en obesitas aan, wat zijn nieuwe methoden om meer duurzame landbouwproductiesystemen te ontwikkelen en het onderwerp chemicaliën en land. Op de conferentie zijn onder meer aanwezig: Graziano da Silva, de nieuwe directeur generaal van Food and Agriculture Organization, David Nabaro, de speciale vertegenwoordiger van de VN voor Voedselzekerheid en Voeding, Paul Bulcke, CEO van Nestlé, Bruno Le Maire, de Franse minister van Landbouw, Voedsel en Visserij en Akinwunmi Ayo Adesina, de Nigeriaanse Federale Minister van Landbouw en Natuurlijke Hulpbronnen.

“Zullen we werkelijk in staat zijn om 9 miljard mensen op aarde te voeden? Hier is een grote rol voor het bedrijfsleven weggelegd,” aldus Andrea Illy, voorzitter en CEO van illycaffe. "Deze conferentie is een unieke gelegenheid voor organisaties, wetenschappers en de private sector om samen te komen en de taken en doelstellingen van duurzame ontwikkeling te herdefiniëren."

Feeding the World wordt georganiseerd door Economist Conferences, onderdeel van The Economist Group. De conferentie wordt geleid door Matthew Bishop, chef redactie bij The Economist in New York.

Premium sponsoren zijn BASF en Rabobank en DSM en Nestlé zijn executive sponsoren. Porter Novelli Nederland is het officiële PR bureau van de conferentie.

Meer informatie is beschikbaar op: www.economistconferences.com/food
Publicatiedatum: