Topbestuurders en politici behandelen voedselproblematiek 2050 tijdens eerste Feeding the World conferentie
"Wanneer de wereldbevolking groeit naar 9 miljard inwoners, zal het een grote uitdaging zijn om iedereen van voedsel te voorzien. Het is duidelijk, dat nieuwe benaderingen, de wetenschap en samenwerking essentieel zullen zijn," aldus Jim Borel, Executive Vice-President bij DuPont. "Het bij elkaar brengen van leiders uit het bedrijfsleven zal bijdragen om het mondiale voedselprobleem op een impactvolle manier aan te pakken."
De deelnemers aan Feeding the World discussiëren onder meer over belangrijke vraagstukken als: hoe verhogen we de landbouwproductie met minder water, hoe pakken we de toenemende ondervoeding en obesitas aan, wat zijn nieuwe methoden om meer duurzame landbouwproductiesystemen te ontwikkelen en het onderwerp chemicaliën en land. Op de conferentie zijn onder meer aanwezig: Graziano da Silva, de nieuwe directeur generaal van Food and Agriculture Organization, David Nabaro, de speciale vertegenwoordiger van de VN voor Voedselzekerheid en Voeding, Paul Bulcke, CEO van Nestlé, Bruno Le Maire, de Franse minister van Landbouw, Voedsel en Visserij en Akinwunmi Ayo Adesina, de Nigeriaanse Federale Minister van Landbouw en Natuurlijke Hulpbronnen.
“Zullen we werkelijk in staat zijn om 9 miljard mensen op aarde te voeden? Hier is een grote rol voor het bedrijfsleven weggelegd,” aldus Andrea Illy, voorzitter en CEO van illycaffe. "Deze conferentie is een unieke gelegenheid voor organisaties, wetenschappers en de private sector om samen te komen en de taken en doelstellingen van duurzame ontwikkeling te herdefiniëren."
Feeding the World wordt georganiseerd door Economist Conferences, onderdeel van The Economist Group. De conferentie wordt geleid door Matthew Bishop, chef redactie bij The Economist in New York.
Premium sponsoren zijn BASF en Rabobank en DSM en Nestlé zijn executive sponsoren. Porter Novelli Nederland is het officiële PR bureau van de conferentie.
Meer informatie is beschikbaar op: www.economistconferences.com/food