Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Kiemgroenten zijn extreem gezond"

De International Sprout Growers Association adviseert kiemgroenten te eten. Deze bevatten veel proteïne, voedingsstoffen en anti-oxidanten, waarbij het ook handig is om deze te eten als men een dieet volgt. Kiemgroenten hebben vaak meer voedingsstoffen dan andere groenten. Bijvoorbeeld: één kop (100 gram) sojaspruiten heeft dezelfde hoeveelheid proteïne als 100 gram eieren, maar bevatten geen cholesterol. Erwtenspruiten bevatten 3 keer zoveel fosfor dan spinazie en 4 keer zoveel kalium en niacine. De radijsspruit bevat 40 keer zoveel vitamine A dan de groente radijs. Bovendien bevatten kiemgroenten stoffen, die het begin van een hartziekte of kanker voorkomen. Alalfa bevat veel saponine, die het cholesterolgehalte verminderen. Broccolispruiten bevatten 20 tot 50 keer zoveel stoffen tegen kanker dan de normale broccoli.

Bezoek de website van de International Sprout Growers Association www.isga-sprouts.org voor spruitrecepten, wetenschappelijk onderzoek en informatie over de voedingswaarde van kiemgroenten.
Publicatiedatum: