Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japan: Zeegroenten zijn erg gezond


Zeegroenten bevatten een hoge voedingswaarde. Archeologen wijzen erop dat in de Japanse cultuur deze groenten al meer dan 10.000 jaar worden gegeten. De zeegroenten worden onderverdeeld in klassen volgens hun kleur: bruin, rood of groen. De groenten bevatten weinig calorieën en vet. Sommige bevatten tot 47% proteïne. Vele zijn rijk aan vitamines. Daarnaast bevatten deze ook calcium, ijzer, fosfor, kalium en magnesium. Bruine zeegroenten bevatten veel jodium. Volgens een studie, uitgevoerd met Japanse kinderen en gepubliceerd in het ‘Nutrition Journal’, blijken zeegroenten een bloeddrukverlagend effect te hebben.
Publicatiedatum: