Over duurzaam en regionaal voedsel
Ons voedselsysteem loopt tegen haar grenzen aan. Ons voedsel komt vaak van ver, sommige maaltijden leggen wel 15.000 km of meer af voordat ze op ons bord terechtkomen. Daarnaast lijden nu al zo’n 1 miljard mensen in de Westerse wereld aan overgewicht, terwijl ook 1 miljard mensen aan ondergewicht lijden. Door deze en andere ontwikkelingen zijn steeds meer mensen zich bewust van het belang van een duurzame leefstijl. Bewust eten is enorm populair. Er ontstaan nieuwe vormen voor het verbouwen van voedsel, lokale boeren organiseren zich en het aantal aankopen van biologische en duurzame producten stijgt flink. Maar hoe weet je als consument welke keuzes de beste zijn? En hoe kun je daar zelf een rol in spelen? Samen met verschillende experts neemt De Voedsel Revolutie u met presentaties, discussies, proeverijen en de vertoning van de documentaire 'Smakelijk Eten!' mee de wereld in van bewust en duurzaam eten. De schijnwerpers komen te staan op nieuwe denkers en bijzondere initiatieven. De gespreksleiding is in handen van Ruben Loendersloot en Marlies Leupen.
LUX| Zaterdag 12 november | vanaf 20.00 uur | entree: 10,00 | entree studenten: 7,50 | www.lux-nijmegen.nl | reserveren via 0900 589 46 36