Wortelmilieu steeds belangrijker voor product
Er wordt steeds meer aandacht besteed aan het wortelmilieu tijdens het teeltproces. Het in hoge mate controleren van het wortelmilieu zorgt er voor dat met behulp van minimale grondstoffen, kwalitatief maximale producten worden geproduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Tot die conclusie komen Jan de Smet (Van der Knaap) en Vincent Deenen (Grodan) tijdens het debat in het House of Technology & Innovation.
Jan de Smet
“De essentie is dat wij beide substraten leveren waarin voeding en vochthuishouding kunnen worden gecontroleerd om zo de impact op het milieu te minimaliseren” aldus Jan de Smet. De heren werden het echter niet eens over de vraag welk substraat het meest duurzaam in gebruik is, kokos of steenwol? Dat kwam onder andere door de verschillende definitie van het begrip duurzaamheid.
Vincent Deenen
Gelukkig maakt het voor de smaak en kwaliteit van de producten niet uit waar men op teelt. En het is de vraag of de consument zich af op dit moment afvraagt op welke basis hun groenten in de koelkast geteeld is.