Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wortelmilieu steeds belangrijker voor product



Er wordt steeds meer aandacht besteed aan het wortelmilieu tijdens het teeltproces. Het in hoge mate controleren van het wortelmilieu zorgt er voor dat met behulp van minimale grondstoffen, kwalitatief maximale producten worden geproduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Tot die conclusie komen Jan de Smet (Van der Knaap) en Vincent Deenen (Grodan) tijdens het debat in het House of Technology & Innovation.
 

Jan de Smet

“De essentie is dat wij beide substraten leveren waarin voeding en vochthuishouding kunnen worden gecontroleerd om zo de impact op het milieu te minimaliseren” aldus Jan de Smet. De heren werden het echter niet eens over de vraag welk substraat het meest duurzaam in gebruik is, kokos of steenwol? Dat kwam onder andere door de verschillende definitie van het begrip duurzaamheid.


Vincent Deenen

Gelukkig maakt het voor de smaak en kwaliteit van de producten niet uit waar men op teelt. En het is de vraag of de consument zich af op dit moment afvraagt op welke basis hun groenten in de koelkast geteeld is.