Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim 200 mensen eten tegelijk een Fairtrade gerecht

Tijdens de Max Havelaar lecture op de Erasmus Universiteit Rotterdam is de Fairtrade Week 2011 gestart. Op aangeven van de Rotterdamse wethouder Korrie Louwes aten ruim 200 aanwezigen tegelijk een Fairtrade gerecht. Zij lieten zien hoe praktisch Fairtrade is: lekker eten en drinken en tegelijkertijd bijdragen aan een betere toekomst voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Dat is ook de boodschap van de Fairtrade Week 2011.

Tijdens de landelijke Fairtrade Week zetten ruim 3.000 supermarkten en winkels hun Fairtrade assortiment in de schijnwerpers. Stichting Max Havelaar, de organisator, roept Nederland op om Fairtrade producten op de boodschappenlijst te zetten. De week loopt van 27 oktober t/m 6 november 2011.

“Een betere wereld is te koop in de supermarkt, op de werkvloer, in een hotel of restaurant. Eigenlijk overal”, zegt Peter d’Angremond, directeur van Stichting Max Havelaar. “Als je kiest voor Fairtrade gecertificeerde producten weet je dat boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs ontvangen waarmee zij zelf kunnen investeren in een betere toekomst en een schoner milieu.” Fairtrade producten komen uit meer dan 60 ontwikkelingslanden en worden geproduceerd door 1,5 miljoen boeren en arbeiders. De producten zijn in de winkel herkenbaar aan het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade op de verpakking.

Max Havelaar lecture: introductie klimaatprogramma

De Max Havelaar lecture ging dit jaar over klimaatverandering. Atul Kumar (TERI), Peter Baker (CABI) en Hans Heijs (ICCO) bespraken de risico’s en kansen van klimaatverandering in ontwikkelingslanden. Peter Baker liet zien welke negatieve invloed klimaatverandering heeft op de groei van de temperatuurgevoelige koffieplant en dus op het leven van koffieboeren. Hans Heijs introduceerde een programma waarin boeren in ontwikkelingslanden worden beloond voor hun inzet voor CO2 reductie. Dat programma is opgezet door ICCO Fair Climate en Stichting Max Havelaar en richt zich op boerenorganisaties in Fairtrade gecertificeerde handelsketens.
Publicatiedatum: