Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
gebruik veel fruitsappen werkt averechts

Manier van fruit eten van invloed op risico darmkanker

De effecten van het gebruik van groenten en fruit op de ontwikkeling van darmkanker hangen samen met de manier waarop deze worden gegeten. Dat blijkt uit een studie waarover is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of the American Dietetic Association. Onderzoekers van het Western Australian Institute for Medical Research (WAIMR) stelden vast dat het gebruik van verschillende groenten zoals Brussels lof, kool, bloemkool en broccoli samen gaat met een lager risico op ontwikkeling van kanker in de endeldarm. Dat werd ook vastgesteld bij mensen die veel appels eten. Bij het gebruik van veel fruitsappen bleek de kans op ontwikkeling van kanker in de dikke darm juist groter.

De Australische onderzoekers zochten naar het verband tussen het gebruik van groenten en fruit en kanker in de dunne darm, de dikke darm en de endeldarm. Daarbij werden gegevens geanalyseerd van 918 mensen waar een bepaalde vorm van darmkanker was vastgesteld. Daarnaast werden 1021 mensen gevolgd waar die diagnose nooit was gesteld. De deelnemers verstrekten veel informatie over hun voedingsgewoonten en over hun gezondheid.

Bron: Western Australian Institute for Medical Research
Publicatiedatum: