Wat betekent deze prijs voor jullie?
Pieter: "Ik vind het prachtig. We werken er zeventig uur in de week voor, maar dat is niet erg. Mijn zoon en ik doen het namelijk met passie, met liefde voor ons vak."Casper: “Het is een bekroning op ons werk. Het geeft me het gevoel dat we goed bezig zijn en dat we op deze weg verder moeten gaan."
Waarom zijn jullie de beste?
Pieter: "Wij kopen natuurlijk elke dag vers in en proberen zo min mogelijk over te houden aan het einde van de dag. Tegelijk moeten we wel genoeg bij ons hebben, want ‘nee’ verkopen is niets verdienen. We hebben een groot assortiment, maar wanneer producten niet verkopen zijn we niet bang om ze er uit te gooien. Dat moet je durven. Wanneer het niks is, dan moet je het weg doen. Een klant mag bij ons namelijk niet weglopen. Daar gaan we voor met klantvriendelijkheid, een goede verzorging en daarbij blijven we altijd lachen. Want ook al heb je hoofdpijn of kiespijn, dat hoeft een klant niet te weten. De klant moet weten dat wij een topzaak hebben. Het is iedere dag een tentoonstelling van onze passie voor goede en mooie producten."Casper: "En omdat wij de meeste punten hebben gekregen van de jury, toch? Haha…"
Casper en Pieter van Vliet
Hoe gaan de klanten op de markt merken dat jullie de beste groentemannen van Nederland zijn?
Casper: "Gewoon door hoe we het altijd laten zien. We zetten de beste producten neer en alles moet super zijn. En uiteraard komen de prijzen op de toonbank. Want daar zijn we trots op. De Zilveren Appels (presentatie marktkraam en kennisquiz, red.) gaan mee, de bokaal voor Beste Groenteman 2011/2011 zetten we neer, de shirts met daarop het opschrift dat we de beste zijn gaan aan, de vlag gaat uit, de slingers worden opgehangen. We maken er gewoon een feestje van.”Pieter: “We hebben een groot klantenbestand, dus we gaan pennen laten maken die we gaan uitdelen. Een pen is bij iedereen altijd welkom, toch? Daarnaast gaan we iets nieuws ontwikkelen, dat niemand nog geproefd heeft. We gaan namelijk warm fruit wokken op de markt. Gewoon als traktatie en om te laten zien dat mensen dit thuis ook kunnen doen. Dus, we gaan trakteren, de koffie staat klaar."
Waar moeten we zijn voor die koffie?
Pieter: "Maandag in Koudekerk a/d IJssel, woensdag in Wassenaar, donderdag in Mijdrecht, vrijdags in Roelofarendsveen en zaterdags in Voorburg. Iedereen is welkom."Auteur: Rob Veenstra
Bron: www.agf.nl