Gebruikers tevreden over Het Nieuwe Telen met behulp van Covent van Cogas

De luchttechnische installaties zijn door Cogas de afgelopen jaren ontwikkeld onder de naam Covent. Twee jaar geleden installeerden ze een uitgebreide versie bij Pulcher in Dongen. Het eerste grote project omtrent ‘Het Nieuwe Telen’ realiseerden ze eind vorig jaar bij familie Vereijken op locatie Beek en Donk. Het betreft een 5 ha grote kas voorzien van 62 stuks ‘Covent-G Climate optimizer’ ontvochtigingsinstallatie. Nu een jaar na realisatie wordt er tevreden terug gekeken naar de behaalde resultaten. Voor het jaar 2011 wordt, met name door de ervaringen in 2010, meer rendement verwacht.


Rechts: Pascal Janzen, Cogas-Zuid

Op dit moment realiseren ze met onze Covent-G een 8,5 ha grote nieuwbouw van Gubbels Siberië BV. Momenteel zijn ook vereenvoudigde versies van Covent ontwikkeld. Het betreft de Covent-S en de Covent-O. Projecten in bestaande kassen worden momenteel voorzien van deze versies.Door de gerealiseerde projecten intensief te volgen in samenwerking met de betreffende ondernemers, wetenschappers en teeltadviseurs, willen ze ‘Het Nieuwe Telen’ de komende jaren verder verfijnen om tegen minimale energie een eindproduct van topkwaliteit te kweken.

Voor meer informatie:
Pascal Janzen
Cogas Zuid B.V.
Heikamperweg 18
5725 AZ Asten-Heusden
Tel: +31(0)493-693855
Fax:+31(0)493-694206
info@cogaszuid.nl
www.cogaszuid.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.