"Door lange en droge zomer"

Israël: volumedaling tomaten 15%De lange en droge zomer had een groot effect op de tomatenteelt in Israël. Twee weken geleden was het nog 30 ºC. Het weer veroorzaakte een volumedaling tot 15% ten opzichte van 2009.

Tomaten worden vooral verhandeld in het binnenland: "De Israëlische markt heeft altijd goede prijzen, waardoor er minder behoefte is om te exporteren," geeft Malou Zelfs van Export Growers aan. Daarentegen is Israël wel altijd bezig om nieuwe variëteiten voor de exportmarkt te ontwikkelen.

"De kwaliteit van de tomaten is goed dit seizoen en de volumes van vleestomaten zijn licht gestegen," aldus Malou.Paprikavolumes nog niet duidelijk

Vorig jaar was de opbrengst van paprika's uitzonderlijk goed, maar het is nog te vroeg om te voorspellen of dit seizoen ook zo goed zal zijn. Het percentage van paprika-areaal met biologische bescherming is dit jaar verdubbeld. In tegenstelling tot tomaten worden paprika's veel meer geëxporteerd.

Het droge weer maakte het moeilijk om te oogsten. De gewassen die het meest geleden hebben zijn aardbeien en kruiden. Daarnaast hebben schepen naar Europa vertraging opgelopen door de storm begin december.

Israël kijkt naar de toekomst en speelt in op het toekomstige watertekort: 30% van de Israëlische telers zal in 2012 ontzilt water gebruiken voor de groenten- en fruitteelt.

Contact:
Malou Even
Arava Export Growers
Tel: +972-3-9728104
Mob: +972-52-3575533
malou@arv.co.il
www.arv.co.il

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.