Plantenwetenschappen beste bacheloropleiding van Nederland

De opleiding Plantenwetenschappen van Wageningen University is verkozen tot beste bacheloropleiding in Nederland. Wageningen University komt voor de zesde maal op rij als beste universiteit van Nederland uit de bus. Dat staat in de vandaag verschenen Keuzegids Universiteiten Voltijd 2011, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie. In de lijst van de 25 beste bachelor opleidingen, staan 12 opleidingen van Wageningen University. De Wageningse opleiding Plantenwetenschappen deelt de eerste plaats met een andere Wageningse opleiding: Agrotechnologie. Beide opleidingen haalden een score van 90 uit 100.

In het totaal komt Wageningen University als beste universiteit van Nederland uit de bus. Dat is al voor het zesde jaar op rij. De gids meldt: ‘In Wageningen zit je altijd goed’. Onder de opleidingen rondom gezondheid, milieu, biologie, techniek en bedrijfskunde scoren de Wageningse opleidingen allemaal hoog.
 

Onafhankelijk oordeel

Die kwaliteitsbeoordeling van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie omvat steeds tien onderdelen. Vijf berusten er op oordelen van studenten, één op deskundigenoordelen en twee op onderwijsstatistieken over uitval en studiesucces. De twee laatste onderdelen zijn gebaseerd op cijfers over het aantal les- of contacturen en over de groepsgrootte in een opleiding.

Bron: Wageningen UR

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven