"Stijgende prijzen"

Import van bloemkool in Nederland stijgt

De import van bloemkool ligt tot en met augustus in 2010 hoger ligt dan in de jaren daarvoor. In vergelijking met 2009 is er vooral meer bloemkool geïmporteerd vanuit Frankrijk, Duitsland en Italië. De week export in de weken 38 tot en met 45 laten in 2010 een dalende lijn zien, terwijl de export in dezelfde weken in 2008 en 2009 meer stabiel was of zelfs een stijgende lijn liet zien. 

Stijgende prijzen op Duitse markt

De prijzen voor 6 stuks bloemkool op de Duitse groothandelsmarkt stijgen vanaf week 47. In week 49 moet er € 9,80 betaald worden voor 6 Italiaanse bloemkolen. De stijging van de prijzen op de groothandelsmarkt is ook zichtbaar in de Duitse supermarktprijzen. Alle supermarkten in figuur 4 vragen in week 49 een hogere prijs voor de bloemkool dan in week 47. Lidl is in week 49 het duurst en vraagt € 1,99 voor een kilo bloemkool, gevolgd door Rewe waar de bloemkool € 1,80 per kilo kost.Ook de prijzen voor bloemkool in de Nederlandse en Engelse supermarkten stijgen in week 49 in vergelijking met de weken daarvoor. 

Aantal acties met bloemkool beperkt

Het aantal landelijke acties met de bloemkool is beperkt in deze periode. Het aantal varieert van één tot twee acties per week. De bloemkool is dan het goedkoopste bij de Super de Boer, Spar en Vomar met € 0,99 per stuk. Plus en Coop zijn in week 50 een stuk duurder met een aanbieding van € 1,49 en € 1,69 per bloemkool.

Meer informatie is te vinden op in Marktbeeld bloemkool nummer 9

Bron: Productschap Tuinbouw
www.tuinbouw.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.