met normen voor Milieukeur

Publicatie certificatieschema Duurzame Glastuinbouwproducten

Op 1 januari 2011 publiceert SMK het nieuwe certificatieschema Duurzame Glastuinbouwproducten met normen voor Milieukeur. De criteria hiervoor werden - na de openbare hoorzitting van 23 november 2010 - vastgesteld door het College van Deskundigen agro/food van SMK en uitgewerkt in de vorm van een meetinstrument.

Milieukeur Glastuinbouwproducten

Het schema is een samenvoeging van de bestaande schema's Milieukeur Bloemen & Planten onder glas en Milieukeur Glasgroenten en richt zich op de teelt van onder meer tomaten, paprika's, komkommers en aubergines en de teelt van bloemen en planten onder glas.

Duurzaamheidsthema's

Het certificatieschema Duurzame Glastuinbouwproducten met normen voor Milieukeur heeft verplichte basiseisen en keuzemaatregelen rondom de duurzaamheidsthema's gewasbescherming, water en nutriënten, energie, lichthinder en werkomstandigheden. De ondernemer die in aanmerking wil komen voor Milieukeurcertificering, moet voldoen aan de verplichte basiseisen en kan vanuit de keuzemaatregelen opties selecteren voor het behalen van het vereiste aantal punten. Met het meetinstrument heeft een teler tevens de mogelijkheid om het duurzaamheidsniveau van zijn teelt in beeld brengen.

Certificeren

SMK heeft op dit moment met twee certificatie-instellingen een licentieovereenkomst afgesloten voor Duurzame Glastuinbouwproducten met normen voor Milieukeur. Deze werken volgens de richtlijnen van EN 45011. Voor het aanvragen van het certificaat Duurzame Glastuinbouwproducten met normen voor Milieukeur, kunnen glastuinbouwproducenten zich richten tot de volgende certificatie-instellingen en contactpersonen:

• SGS Product & Process Certification, de heer C. Bregman, tel.: 0181 693289
• MPS-ECAS, de heer D. Westerbeek, tel.: 0174 615715

Meer informatie

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Petra Remeeus - projectleider agro/food: 070 - 358 63 00 of premeeus@smk.nl.

Het certificatieschema staat op de SMK-website geplaatst onder:
Milieukeur glastuinbouwproducten klik hier

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven