Theo van der Plas: bio-afzet begint te groeien

"Piek in kiemgroentenverkoop richting kerst"

Tholen - Van der Plas Sprouts is uitgegroeid tot één van de grootste kiemgroentenbedrijven in Europa. Het assortiment van Van der Plas omvat maar liefst 21 verschillende soorten kiemgroenten. "Met de kerstdagen in aantocht is er weer een piek aangebroken in de kiemgroentenverkoop", vertelt Theo van der Plas. "Die piek duurt maar een weekje, maar zowel bij de horeca als de consument stijgt de verkoop aanzienlijk."Alle kiemen worden bij Van der Plas Sprouts biologisch geteeld in de kiemgroentenkwekerij in Broek op Langedijk. De 'Natural Sprouts' worden gekweekt uit GMO-vrije zaden en bonen met alleen puur water en zonder toevoegingen van voedingsstoffen en gewasbeschermingsmiddelen uit gangbaar geteeld zaad. Organic Sprouts worden gekweekt uit GMO-vrije zaden en bonen met alleen puur water en zonder toevoegingen van voedingsstoffen en gewasbeschermingsmiddelen uit biologisch geteeld zaad. De zaadteelt is biologisch gecertificeerd. "De biologische markt begint steeds meer te groeien en de afzet wordt regelmatiger", vertelt Theo. Volgens de teler is de biologische productie niet direct moeilijker, maar is die alleen wat duurder.


Theo zit al helemaal klaar voor het kerstdiner 2010 en wenst iedereen een culinaire kerst en goed uiteinde toe!

De komende maanden promoot Van der Plas Sprouts de kiemen op de Horecava in Amsterdam, de nationale gezondheidsbeurs in Utrecht, de Fruit Logistica in Berlijn en de Biofach in Nürnberg.

Voor meer informatie:
Van der Plas Sprouts
Bijlestaal 1, 25-27
1721 PT Broek op Langedijk
Tel.: (0226) 33 29 99
Fax: (0226) 33 29 98
www.vanderplassprouts.nl
E-mail
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.