Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"multimediaproject voor evenwichtige levensstijl"

Amerikaanse kinderen gezonder met Sesamstraat

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft samen met de makers van 'Sesamstraat' een multimediaproject gestart wat is gericht op het helpen van gezinnen met lage inkomens. De bedoeling is om gezinnen met een beperkte toegang tot betaalbaar en voedzaam voedsel te helpen.


Elmo en Super Grover poseren met de vier gezonde voedselgroepen: fruit, groenten, zuivel en granen als onderdeel van Sesamstraats "Food For Thought" initiatief.

Het initiatief heet officieel "Food for Thought: Eating Well on a Budget". Het zal gezinnen helpen met een educatief Recource Kit. Deze bevat een video met het debuut van 4 Sesame Street Muppets, de 'Super Foods", gaf het Amerikaanse Ministerie van Landbouw aan.

Het project is bedoeld om gezinnen te informeren over het bereiken van een evenwichtige en gezonde levensstijl door middel van gezonde voedingsmiddelen die gemakkelijk verkrijgbaar en goed voor de ontwikkeling van kinderen zijn. Daarnaast zal het project informatie verstrekken over lokaal beschikbare hulpbronnen en programma's voor gezonde voeding. De Amerikaanse overheid is momenteel erg bezig met het stimuleren van gezond eten. Met dit project zal honger en overgewicht worden bestreden, aldus het Ministerie van Landbouw.

Bron: Thepacker.com

Publicatiedatum: