"NL kan bijdragen aan verbeteren prestaties Rusland"

Rusland is aantrekkelijke markt voor Nederlandse agrosector

De Nederlandse agrosector heeft goede vooruitzichten voor handel met en investeringen in een aantal Russische subsectoren. Kansen zijn er voor de toeleverende sectoren, zoals veevoer, genetica, zaden, landbouwmachines en stalinrichting. Ook de biedt de Russische markt goede mogelijkheden voor export van kwaliteitsproducten uit Nederland, zoals groente en fruit, verwerkte en verpakte producten.

Door de recessie nam de vraag uit Rusland de afgelopen jaren af en wachtten potentiële investeerders af. Uit het LEI-onderzoek Opportunities for Dutch agribusiness in Russia blijkt dat de vooruitzichten zijn verbeterd, onder meer door investeringen van de Russische overheid in de landbouwsector. Bovendien zal de Russische economie naar verwachting de komende jaren met zo’n vijf procent per jaar groeien, waarbij beleidshervormingen en minder bureaucratie wel een voorwaarde zijn.

Expertise

De Russische landbouwsector heeft een sterke behoefte aan kennis op agrotechnisch gebied en managementgebied om de efficiency en het concurrentievermogen van de sector te verbeteren. Vanwege hun diepgaande expertise op dit gebied kunnen Nederlandse bedrijven en instellingen een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de prestaties van de Russische sector door het leveren van onderwijs, onderzoek en aanvullende diensten.

Belemmeringen

Bij het exploiteren van deze mogelijkheden hebben Nederlandse bedrijven te maken met zowel tarifaire als non-tarifaire belemmeringen die de Russische markt beschermen. Met name de strenge voedselveiligheidseisen en controleprocedures in Rusland worden als problematisch ervaren. Bedrijven die exporteren naar of investeren in Rusland of die dit van plan zijn, kunnen gebruik maken van de diensten van het Landbouwbureau in Moskou. Het Landbouwbureau kan helpen bij het oplossen van problemen, het netwerken met Russische bedrijven en het verschaffen van informatie over de Russische markt.

Bron: Wageningen Ur Lei


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.