Cor de Ruijter: Geen noodoplossingen meer nodig

RoCa gaat weer CO2 leveren

De RoCa-centrale kan in april 2011 weer CO2 leveren aan Eneco die het doorlevert aan ruim honderd glastuinders in Lansingerland.

E.ON, de eigenaar van de RoCacentrale, beloofde afgelopen maandag 29 november dat zij de kapotte leiding in de centrale gaan repareren. Door een defecte installatie in de centrale krijgen de tuinders al sinds juli geen CO2 meer. E.ON wilde de leiding eerst niet repareren omdat de CO2-levering het rendement van de centrale drukt. E.ON ging overstag onder druk van een dreigend kortgeding door Eneco. Het energiebedrijf heeft al aansprakelijkstellingen ontvangen van aangesloten tuinders. De directe schade kan oplopen tot tienduizenden euro's per bedrijf.

Hervatting van de levering in april is precies op tijd. Het nieuwe CO2-seizoen begint dan. "We zijn blij dat we dan weer kunnen leveren en geen noodoplossingen meer nodig hebben”, laat Cor de Ruijter van Eneco weten.

Bron: Agro Energy

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.