Fred van den Eijkel:

"Waspeenmarkt stuk rustiger dan vorig jaar"

Tholen - "De markt voor waspeen verloopt momenteel rustig", vertelt Fred van den Eijkel, die zich puur heeft gespecialiseerd in de Katwijkse waspeen. "Het is stiller dan vorig jaar. Als er ergens een actie loopt, gaat er veel meer weg, maar anders is het een stuk minder. De mensen letten heel erg op de acties."Van den Eijkel heeft over de kwaliteit geen klagen. Hij neemt de peen af van een paar tuinders uit de buurt. "Het is niet moeilijk om aan handel te komen, maar het moet wel een beetje betaald worden. Voor de boer komt het op de twee of drie cent per kilo aan, terwijl het voor de verkoopprijs in de winkel niet uitmaakt. Daar word je wel eens een beetje moe van."

De prijs voor de boer ligt momenteel op een niveau rond de 25 tot 30 cent en dat is vergelijkbaar met vorig jaar. "In Polen is een hoop peen kwalitatief niet goed en zij lopen een beetje te duwen met de handel", vertelt Fred. "Maar voor ons zijn de prijzen eigenlijk te laag in verhouding met de kwaliteit."Fred is een warm pleitbezorger van het Hollands product. "Nederland is groot geworden in de handel van land- en tuinbouw, maar als we niet oppassen hebben we over vijftien jaar hier niks meer. Dat zie je bijvoorbeeld bij de rozenkwekers, dat is allemaal import geworden en als je niet uitkijkt, krijg je dat met de groenten ook."

Voor meer informatie:
Fred van den Eijkel
Kanaalpad Noord Oost 6
Rijnsburg
Tel.: (071) 401 45 86
Fax: (071) 401 64 45
www.katwijkwaspeen.nl
E-mail

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.