Eenvoud is goud

Groningen Hoofdstad van de Smaak 2011

In het kader van de landelijke Week van de Smaak wordt ieder jaar een Hoofdstad van de Smaak benoemd. Groningen is voor 2011 benoemd tot Hoofdstad van de Smaak. Hiervoor heeft zij een Programma uitgewerkt waarin beschreven wordt welke activiteiten ze te bieden heeft op gebied van de 'smaak' en op welke wijze ze invulling zal geven aan de kernwaarden en het gedachtegoed van Week van de Smaak. Het plan schetst een compleet kader waarmee de organisatie een jaarprogramma kan uitvoeren.

Groningen werkt hard en is ambitieus: zij werpt zich op als 'duurzaamste stad' van Nederland en wil daarin een geluid laten horen over de veiligheid, kwaliteit en oorsprong van voedsel,lokaal en nationaal.

Groningen wil voedselproducenten oog in oog laat staan met eters en omgekeerd, waarin we in Week van de Smaak worden herinnerd aan en geconfronteerd worden met het gegeven dat we onderdeel zijn van een voedselketen en voor onze gezondheid afhankelijk zijn van andere mensen en gezonde bodems. Alle zuiverheid, kwaliteit en waarden komen tot uitdrukking in de smaak. Want smaak geeft leiding aan het rijke aanbod van goed, beter en best voedsel en iedereen kan en mag er van mee genieten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.