LTO Glaskracht wil verlenging Garantstelling Werkkapitaal

LTO Glaskracht Nederland gaat bij het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) lobbyen voor verlenging van de Garantstelling Werkkapitaal. "Dit is wenselijk omdat er veel teelten zijn waar in 2010 nog verliezen geboekt worden bovenop de slechte resultaten in 2009", verwoordt voorzitter Nico van Ruiten in het Vakblad voor de Bloemisterij

De Garantstelling Werkkapitaal is in oktober 2009 in het leven geroepen om levensvatbare bedrijven door de crisis te loodsen. Nog tot 14 december 2010 kunnen ondernemers een aanvraag indienen voor deze garantieregeling. LTO Glaskracht hoopt dus langer. Van Ruiten is positief gestemd omdat ook andere zogenoemde ‘crisismaatregelen’ tijdelijk verlengd zijn zoals hogere drempel vennootschapsbelasting, kredietfaciliteiten voor MKB-bedrijven en verruimde afschrijvingsregeling.

Het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovaties kan pas reageren op het pleidooi van LTO Glaskracht wanneer de Europese Commissie zich heeft gebogen over het 'Tijdelijk Kader voor de bestrijding van de economische crisis'. Want in tegenstelling tot bovengenoemde crisismaatrgelen is de Garantstelling Werkkapitaal een Nederlandse invulling daarvan. Komende week valt de beslissing of het Europese steunbeleid in 2011 wordt voortgezet.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven