Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LTO Glaskracht wil verlenging Garantstelling Werkkapitaal

LTO Glaskracht Nederland gaat bij het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) lobbyen voor verlenging van de Garantstelling Werkkapitaal. "Dit is wenselijk omdat er veel teelten zijn waar in 2010 nog verliezen geboekt worden bovenop de slechte resultaten in 2009", verwoordt voorzitter Nico van Ruiten in het Vakblad voor de Bloemisterij

De Garantstelling Werkkapitaal is in oktober 2009 in het leven geroepen om levensvatbare bedrijven door de crisis te loodsen. Nog tot 14 december 2010 kunnen ondernemers een aanvraag indienen voor deze garantieregeling. LTO Glaskracht hoopt dus langer. Van Ruiten is positief gestemd omdat ook andere zogenoemde ‘crisismaatregelen’ tijdelijk verlengd zijn zoals hogere drempel vennootschapsbelasting, kredietfaciliteiten voor MKB-bedrijven en verruimde afschrijvingsregeling.

Het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovaties kan pas reageren op het pleidooi van LTO Glaskracht wanneer de Europese Commissie zich heeft gebogen over het 'Tijdelijk Kader voor de bestrijding van de economische crisis'. Want in tegenstelling tot bovengenoemde crisismaatrgelen is de Garantstelling Werkkapitaal een Nederlandse invulling daarvan. Komende week valt de beslissing of het Europese steunbeleid in 2011 wordt voortgezet.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij
Publicatiedatum: