Teelttip paprika rood, Enza Zaden

"Na het planten zoveel mogelijk stressfactoren voorkomen"

Afgelopen week hebben veel tuinders de planten op de tuin gekregen en daarmee is het paprikaseizoen 2010-2011 begonnen. Het is weer tijd voor de eerste teelttip. Hierin willen wij u nog eens wijzen op een aantal belangrijke punten tijdens de eerste fase van de teelt. De eerste paar dagen van de teelt zal de plant nodig hebben om te acclimatiseren. Gedurende het rapen, het transport en het poten ondervindt de plant verschillen in omstandigheden zoals temperatuur en luchtvochtigheid.

Temperatuur

Probeer na het planten zoveel mogelijk stressfactoren te voorkomen. Laat overgangen geleidelijk plaatsvinden. Dat begint uiteraard bij de temperatuur van de kas en de mat. Een mat op temperatuur van 20 ºC is belangrijk voor de inworteling. Hoe eerder dat plaatsvindt hoe eerder uw plant bestand zal zijn tegen hogere buistemperaturen wanneer het kouder wordt. Tot die tijd zult u de buistemperatuur dus moeten beperken tot 50 ºC (vooral bij teelt op de grond of lage goot) om de straling op de plant ook beperkt te houden. Dit kan betekenen dat u uw ingestelde kastemperatuur niet haalt. Houdt bij de start een vlak etmaal van 20 ºC aan en bouw dit in enkele dagen op naar 22 ºC vlak.

Water geven

Ook overgangen in het wortelmilieu zouden bij voorkeur geleidelijk moeten zijn. Bepaal bij aankomst van de plant de EC in de pot en stem daar de gift aanvankelijk op af. Zorg voor voldoende watergift zodat de grens tussen de pot en de mat niet droog komt te staan. Geef bij voorkeur kleine beurten. Afhankelijk van de lengte van uw paden kan het zijn dat u na 90cc gift al een aanmerkelijke daling van de watertemperatuur meet.

Enza zaden wenst u een succesvolle nieuwe teelt toe.

Bron: Enza Zaden

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.