Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Provincie Gelderland geeft subsidie van 75.000 euro

Meer samenwerking in tuinbouw Bommelerwaard

De tuinbouwketen in de Bommelerwaard gaat nauwer samenwerken in het Glaspact Bommelerwaard. Door overheden, tuinders, productie- en vervoersbedrijven met elkaar in contact te brengen moet het glastuinbouwcluster worden versterkt. De provincie Gelderland heeft hiervoor een subsidie van 75.000 euro gegeven.

Gedeputeerde Harry Keereweer: 'De glastuinbouw heeft een grote maatschappelijke waarde en speelt een belangrijke economische rol in de Bommelerwaard. Door de tuinbouwketen te versterken en te verbreden moet deze duurzamer, vitaler en concurrerender worden.'

Betuwse Bloem

Het Glastuinbouwpact Bommelerwaard is één van de vijf pacten binnen de Betuwse Bloem, een initiatief ter ondersteuning van de tuinbouwsectoren in het Gelderse Rivierengebied. Met steun van de provincie Gelderland stimuleert de Betuwse Bloem tuinbouwketens om zich te ontwikkelen tot innovatieve centra van productie, handel en kennis met een (inter)nationale uitstraling.

Bedrijfsverplaatsingen

De provincie heeft deze week eveneens een subsidie toegekend voor de verplaatsing van twee glastuinbouwbedrijven naar de concentratiegebieden Bergerden en Kerkwijk-Oost. De concentratie van glastuinbouwbedrijven biedt betere kansen voor de duurzame ontwikkeling van deze bedrijven.

Bron: Provincie Gelderland
Publicatiedatum: