Vervoerders bundelen krachten onder naam Green-Partner

De vervoerders Vroegop-Windig, 020stadsdistributie.nl en Netko hebben hun krachten gebundeld onder de naam Green-Partner om een duurzame toekomt in de logistieke dienstverlening te realiseren. Green-Partner biedt klanten maatwerk op het gebied van duurzaam transport van geconditioneerde goederen in de Benelux. Door het reduceren van het aantal gemaakte kilometers, het optimaal benutten van de ritten en het inzetten van elektrische transport, streeft Green-Partner ernaar de CO2-uitstoot te verminderen en transport op een duurzame manier in te vullen. Dit geldt zowel voor landelijke als voor stadsdistributie.

Door maatwerk te bieden en nauw samen te werken met haar klanten, wil Green-Partner de belangrijkste groene speler worden binnen de logistieke sector. De drie initiatiefnemende partijen van Green-Partner zijn dit jaar al afzonderlijk beloond met de Lean & Green award voor hun inzet en concrete maatregelen op het gebied van duurzamer transport. Deze award wordt toegekend aan bedrijven die laten zien dat zij zich actief inspannen om hun logistieke proces duurzamer te maken.

Eén van de doelstellingen waarvoor de bedrijven zich sterk maken is een CO2 reductie van 20% in 2012. Vroegop-Windig, 020stadsdistributie.nl en Netko zijn gerenommeerde fijnmazige vervoerders op het gebied van geconditioneerde goederen. Zij hebben samen vestigingen in Amsterdam, Coevorden, Raalte en Bleiswijk. Vanuit hier kunnen zij heel Nederland en op aanvraag de hele Benelux beleveren.

Bron: Agrologistiek

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven