Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Turken eten gezonder"

Turks brassica-areaal stijgt met 500 hectare

Het Turkse brassica-areaal zal in 2011 stijgen van 15.000 naar 15.500 hectare. Volgens Syngenta's product manager in Turkije, Tolga Tabur, is deze stijging het gevolg van een stijgende Turkse vraag naar gezonde producten. "Broccolisoep, bloemkool en andere koolgerechten worden steeds populairder!"

"Rode kool is van oudsher de meest populaire brassicasoort in Turkije, maar het afgelopen seizoen nam ook de consumptie van bloemkool en broccoli fors toe", weet Tabur. De weersomstandigheden vormen elk jaar weer een grote uitdaging voor de brassica-teelt. De laatste seizoen waren er veel regendagen en werden er veel teelten getroffen.

Bron: Brassica's Today, Syngenta Seeds
 
 
Publicatiedatum: