Nieuwe parasieten aanvulling op bestrijdingspakket tegen Tuta absoluta

Koppert Biological Systems ontwikkelt twee nieuwe producten op basis van sluipwespen tegen Tuta absoluta. De larveparasieten moeten een aanvulling vormen op het bestaande geïntegreerde bestrijdingspakket. Naar verwachting komen de nieuwe
bestrijders in het voorjaar van 2011 op de markt. Sinds 2009 wordt gewerkt aan de sluipwesp Necremnus.

Necremnus komt van oorsprong voor in Marokko en Spanje. Deze parasiet wordt inmiddels gekweekt in het productiecentrum van Koppert in Spanje, om het beestje
vanaf volgend voorjaar in te kunnen zetten tegen Tuta absoluta. Momenteel worden ook de mogelijkheden van een andere, exotische soort onderzocht.

Koppert pioniert al langer in de ontwikkeling van een doeltreffend pakket aan maatregelen tegen Tuta absoluta, een zeer schadelijke mineermot met een sterke voorkeur voor tomaat. Doel is met geïntegreerde gewasbeschermingsmiddelen tot de perfecte oplossing te komen voor de meest uiteenlopende teeltsystemen, plaagdichtheden en klimaten.

Tot nu vormt de predator Nesidiocoris tenuis (Nesibug) een stevige basis in de strijd tegen Tuta absoluta, in combinatie met feromonen en Bacillus thuringiensis preparaten. De strategie van Koppert wordt met succes gebruikt in verschillende landen rond de Middellandse Zee.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven