"Geen concurrentie in voedselveiligheid"

De naam Raf De Blaiser doet misschien niet meteen een belletje rinkelen. Maar als u zijn naamkaartjes van LAVA en DRC ziet, dan weet u meteen waarover het gaat: kwaliteit. Om die kwaliteit te bewaken, hamert Raf De Blaiser vooral op samenwerking. LAVA en DRC: twee verhalen, één thema.

LAVA: 500 miljoen kg onder één merk

Raf De Blaiser stond in 1995 mee aan de wieg van het merk Flandria. En daar is hij best trots op. Vooral omdat het een merk is dat ontstaan is door de samenwerking van verschillende veilingen. "Wij hebben misschien maar een paar procent van de groenteproductie in Europa, maar we hebben wel het grootste merk. Vandaag wordt 500 miljoen kg product onder Flandria verkocht. Flandria is gekend, overal in Europa: wat Flandria uniek maakt, is dat het over verschillende veilingen en over verschillende producten heen reikt."Het is een hele opdracht om voor zo’n volume de implementatie van de Flandria-standaard te bewaken. Hoe pakt LAVA dat aan? Ontdek hier alles over het kwaliteitsbeheer van LAVA.

DRC: belang van residucontrole neemt toe


De DRC (Dienst Voor Residucontrole) houdt zich bezig met residuen van gewasbeschermingsmiddelen. En die hebben aan belang toegenomen, verzekert Raf De Blaiser. In die mate dat hij zelfs aan een herstructurering binnen DRC werkt. "We reiken de hand aan niet-LAVA-leden om mee te doen aan de activiteiten van DRC. Zij kunnen mee profiteren van onze kennis, bijvoorbeeld over het aanvragen van erkenningen. Het zou goed zijn om onze krachten te bundelen. Want we werken aan voedselveiligheid: op dat vlak mag er geen concurrentie bestaan."

Het is duidelijk: residuen zijn een stuk kwaliteit geworden. Lees hier hoe de DRC telers daarin ondersteunt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.