"Chinese knoflookmarkt staat op springen"

De prijzen van Chinese knoflook zijn in zo'n hoge mate gestegen, dat onderzoekers waarschuwen dat de markt een luchtbel is geworden die op springen staat. Van 2007 tot april 2009 kon je knoflook voor slechts 6 cent per kilo kopen, maar nu is de prijs gestegen tot $1,90.De knoflookprijzen in 2008 waren al lager dan gebruikelijk. Dit leidde tot een vermindering de teelt, waardoor het aanbod daalde. Daarop volgde een hoos in het voorjaar van 2009, toen ook verhalen circuleerden dat knoflook bescherming zou bieden tegen de H1N1 varkensgriep.

Knoflook staat bekend als een potent immuunsysteem en natuurlijk antibioticum. Nadat er zoveel vraag voor knoflook ontstond door H1N1 en doordat de kou de oogst beschadigde, verlaagde het aanbod en begonnen veel leveranciers met voorraadvorming. Hierdoor bleef de prijs stijgen. De stijgende prijzen leidden ook tot speculatie. De regering heeft al één bedrijf beboet voor het hamsteren, en kondigde aan een onderzoek te starten met betrekking tot de de onnatuurlijke prijs.

Bron: Natural news

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.