21 november, vanaf 9.55 uur

Rob Baan en Wilk van der Sande in Regio Business Magazine op RTL7

Zondag 21 november is tijdens het programma Regio Business Magazine op de zender RTL7 vanaf 09.55 uur wederom een uitzending met een informatief item over het Westland te volgen. Tijdens deze uitzending staat het innovatieve karakter en de kracht van het Westland centraal.

‘Als je in Den Haag zegt “Ik ben tuinder”, vragen ze of je niet kon leren, terwijl men in China als je 3 hoog achter aanbelt en vertelt dat je tuinder bent vraagt of je uit Nederland komt’ geeft Rob Baan van Koppert Cress in de uitzending aan.

Hoe kun je de kas extreem duurzaam maken en hoe ga je op een goede manier met innovatie om. Glastuinbouw en werken in de installatietechniek is het bedenken van innovaties en nieuwe mogelijkheden om op een nog duurzamere wijze te ondernemen. Rob Baan noemt zijn samenwerking met Wilk van der Sande niet voor niets een constant proces van nieuwe dingen bedenken. Nieuwe mogelijkheden en vooral het uitdenken van verbeteringen voor een bestaand proces.

In het item komen zowel Bosch Inveka en Wilk van der Sande naar voren als een voorbeeld van de drijvende innovatiekracht in de glastuinbouw. De turnkeyspecialist in kassenbouw en het installatiebedrijf in verwarming, kaskoeling, elektrotechniek en watertechniek zijn zusterbedrijven die elkaar sterk aanvullen. In kennis en kunde, maar ook in het netwerk. Door samen te werken zien beide bedrijven ook in tijden van economische malaise voldoende mogelijkheden in de wereldmarkt.

De bedrijfsdoelstelling om 50 procent van de omzet uit Nederland te halen wordt door de economische situatie bemoeilijkt. Daarom is het van groot belang om juist nu het internationale netwerk op een juiste manier te gebruiken. Internationaal timmerden Bosch Inveka en Wilk van der Sande flink aan de weg en daar kunnen zij nu de vruchten van plukken. In zowel Kenia als Zuid-Afrika, in zowel Mexico als Korea, maar ook in Duitsland en Frankrijk wordt door beide bedrijven nog flink wat werk uitgevoerd.

Benieuwd hoe de glastuinbouw uit greenport Westland onder de aandacht wordt gebracht door beide bedrijven? Zondag 21 november om 09.55 uur start de uitzending.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.