Bedrijventerrein De Woerd verlengt contract met Van Vliet Contrans

Bedrijventerrein De Woerd laat ook de komende drie jaar het afval inzamelen door Van Vliet Contrans. Op dinsdag 9 november hebben vertegenwoordigers van de Belangenvereniging Bedrijventerrein De Woerd en Van Vliet Contrans hun handtekening gezet onder de nieuwe overeenkomst. Door de afvalinzameling te centraliseren, wil de ondernemersvereniging het aantal transportbewegingen verminderen. In de toekomst wil de belangenvereniging in samenwerking met afvalverwerker Van Vliet Contrans nog meer initiatieven nemen om milieuverantwoord afval in te zamelen.


Patricia Verbakel (bestuurslid BB de Woerd), Ad van den Akker (voorzitter BB de Woerd) en Leo Schipper (Verkoopmanager Van Vliet Contrans)

Op bedrijventerrein De Woerd in Naaldwijk zijn inmiddels circa 200 Westlandse ondernemers gevestigd. Daarmee is het bedrijventerrein een van de grootste van de regio. Om de dagelijkse afvalstromen in goede banen te leiden, heeft de belangenvereniging drie jaar terug besloten samen te werken met één afvalverwerkend bedrijf. Bij die beslissing speelden ook financiële overwegingen een rol. Door de afvalinzameling in handen te geven van één partij, kan het bedrijventerrein een fors inkoopvoordeel realiseren. Bovendien draagt het gecentraliseerd inzamelen van afval bij aan een vermindering van het aantal transportbewegingen op de wegen van De Woerd.

"We hebben het aantal ledigingen optimaal op elkaar afgestemd, waardoor Van Vliet Contrans minder vaak hoeft te rijden. Bovendien wordt al het afval in het Westland verwerkt, op het bedrijf van Van Vliet Contrans in Wateringen. Dat betekent dat we ook buiten het bedrijventerrein het aantal transportkilometers effectief beperken", aldus Leo Schipper, verkoop manager van Van Vliet Contrans.

Drie jaar terug kwam Van Vliet Contrans al als meest aantrekkelijke partner uit de bus. Na afloop van het bestaande contract hebben Vincent van Dalen van Afvalis en Belangenvereniging Bedrijventerrein De Woerd zich wederom georiënteerd bij een aantal afvalverwerkende bedrijven. Die vergelijking viel nogmaals in het voordeel van de Westlandse afvalverwerker uit. Ook het nieuwe contract kent een looptijd van drie jaar.

Milieu en duurzaamheid

Voor de nabije toekomst willen de ondernemers samen met Van Vliet nieuwe initiatieven ontwikkelen om de milieubelasting te verminderen. Ad van den Akker: "We gaan bekijken of we gezamenlijk nog meer kunnen bereiken op het gebied van milieu en duurzaamheid. We denken om de hoeveelheid afval uit te drukken in een carbon footprint, de maat voor de uitstoot van CO2. In combinatie met een afvalscan kunnen we dan kijken hoe we de hoeveelheid afval kunnen verminderen. Dat zou zeker onderdeel kunnen zijn van het volgende contract."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.