CBS: daling aantal landbouwfaillissementen

Aantal faillissementen tuinbouw het hoogst

Het derde kwartaal van 2010 is ook het derde kwartaal op rij waarin het aantal landbouwfaillissementen lager ligt dan in het voorafgaande kwartaal. In het derde kwartaal van 2010 gingen 13 bedrijven failliet. Dit is een aanzienlijke daling ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar, toen er 39 faillissementen waren bij de bedrijven, instellingen en eenmanszaken. In de eerste negen maanden van 2010 zijn 80 landbouwfaillissementen uitgesproken. Dat is iets minder dan in diezelfde periode een jaar eerder, maar nog wel meer dan in die maanden in 2007 en 2008.

Veel faillissementen in de tuinbouw

Ook in het derde kwartaal van 2010 is het aantal landbouwfaillissementen in de tuinbouwsector het hoogst. Maar ook in deze sector daalde het aantal faillissementen van 19 in het tweede kwartaal tot 8 in het derde kwartaal van 2010. Veruit de meeste tuinbouwfaillissementen waren bedrijven die zich bezig hielden met de teelt van groenten, bloemen en champignons. Bij de hoveniersbedrijven en dienstverleningsbedrijven voor de akker- en tuinbouw zijn er dit kwartaal 5 failliet gegaan. Dit betekent dat er in de veehouderijsector en de akkerbouw gedurende het derde kwartaal van 2010 geen bedrijf failliet ging.

Faillissementen in de landbouw (incl. eenmanszaken)
2009-faillissementen-eerste-halfjaar


Bron: CBS

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.