Plus en Jumbo hebben grootste biologische aanbod

Plus blijft de aanvoerder van de ranglijst supermarktketens met de meeste biologische producten. Dat blijkt uit de jaarlijkse Eko-tellingen. Gemiddeld zijn bij Plus supermarkten 210 biologische producten te vinden, 35 producten meer dan vorig jaar. De Jumbo blijft dicht op de Plus zitten. Het verschil met Jumbo (nummer twee) is tien producten.
De verrassing is dit jaar de Coop. De nieuwe nummer 3 die van gemiddeld 94 naar 165 producten is gegaan, een stijging van 75 procent. De Albert Heijn volgt kort daarop met gemiddeld 156 biologische producten.

Uiteraard is het voor de consument belangrijk dat hij bij de meeste filialen van een keten terecht kan voor een goed aanbod biologische producten. De spreiding binnen de ketens kent grote verschillen. Bij Albert Heijn bijvoorbeeld is de breedte van het biologisch assortiment terug te vinden in vrijwel alle winkels. Het maximum aanbod is dan wel lager, maar het gemiddelde per filiaal is hoog. Bij Plus en Jumbo is er sprake van een voorlopersgroep van grote filialen met veel biologische producten terwijl andere filialen relatief weinig biologisch aanbieden.

Bron: Ekotellingen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.