Informatiebijeenkomst overmatige wortelgroei

Op donderdagmiddag 11 november organiseert LTO Groeiservice samen met het Productschap Tuinbouw een discussie- en informatiebijeenkomst over overmatige wortelgroei. Overmatige wortelgroei is sinds 1999 in Nederland een bekend probleem. De laatste jaren neemt het aantal gevallen van besmetting toe en komt het voor in diverse glasgroenteteelten. In 2010 is er een toename in het aantal bedrijven met overmatige wortelgroei en ook een verdere verspreiding naar andere teelgebieden in Nederland geconstateerd.

Tijdens deze bijeenkomst worden telers bijgepraat over de stand van zaken van het onderzoek naar overmatige wortelgroei en de situatie in de praktijk. De bijeenkomst start om 15.00 uur.

Overmatige wortelgroei

Wat is overmatige wortelgroei en wat hebben we tot nu toe geleerd uit de praktijk en uit het onderzoek? Ines van Marrewijk (Groen Agro Control) gaat hier tijdens haar presentatie op in. Na de presentatie wordt met de aanwezige telers de discussie gevoerd hoe dit probleem het beste verder kan worden opgepakt.

Aanmelden en meer informatie

Telers die te maken hebben met overmatige wortelgroei zijn van harte welkom om tijdens deze middag mee te discussiëren over een mogelijke aanpak van dit probleem. De bijeenkomst vindt plaats bij restaurant La Place in Delft aan de A13 en vangt aan om 15.00 uur. Aanmelden voor deelname aan deze bijeenkomst is gewenst. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor telers. Zij kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar secretariaatglasgroente@groeiservice.nl. Voor meer informatie over de bijeenkomst kan contact worden opgenomen met Jan Varekamp, e-mail j.varekamp@groeiservice.nl, telefoon 06 226 020 76.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.