Vrij baan voor bio-WKK Erica

De bouw van een bio-WKK in het Drentse Erica kan definitief doorgaan nu de Raad van State de bezwaren van een omwonende niet-ontvankelijk heeft verklaard. De bezwaarmaker vreesde voor geur- en geluidsoverlast. De afstand van zijn woning tot de WKK bedraagt echter 670 m, waardoor het volgens het rechtscollege niet aannemelijk is dat de bezwaarmaker overlast zal ervaren.

Eerder verklaarde de gemeente Emmen, waar Erica onder valt, de bezwaren van de omwonende ook al niet-ontvankelijk. De persoon in kwestie besloot echter in beroep te gaan bij de Raad van State, waar hij 20 oktober dus ook nul op het rekest kreeg.

De co-vergistingsinstallatie heeft een vermogen van 10,2 MWe en moet energie en warmte opwekken voor zes glastuinbouwbedrijven. In het WKK-gebouw komen in eerste instantie drie gasgestookte WKK's. Later zal een bouwvergunning worden aangevraagd voor de aanleg en bouw van de overige onderdelen van de co-vergistingsinstallatie.

De installatie heeft een capaciteit van 95.000 ton per jaar. Als brandstof zullen onder meer dienen: dierlijke mest, energiemaïs en (natuur)gras. In totaal komen er acht (na)vergisters van elk 3.000 m3.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.