"Tiny Aerts: "naweeën zijn bijzonder erg"

Kwart tuinders gaat dit of volgend jaar extra krediet aanvragen

Meer dan de helft van de glastuinders ervaart de negatieve of zelfs zeer negatieve gevolgen van de economische crisis. 'De naweeën zijn bijzonder erg', concludeert ZLTO-bestuurder Tiny Aerts. Vooral de financiering blijft een probleem. Een kwart van de ondernemers gaat dit of volgend jaar extra krediet aanvragen. Eén op de zes tuinders in het ZLTO-gebied is zelfs ontevreden over de samenwerking met de bank, blijkt uit een enquête.

Ontevreden

Na de slechte resultaten in 2009 zijn veel tuinbouwbedrijven ook dit jaar verliesgevend. Acht procent van de tuinders lijdt meer dan € 10 verlies per vierkante meter. Tuinders zijn met name ontevreden over hoe de afzet in de sector is georganiseerd.

De vraag 'verwacht u dat de crisis voor u leidt tot bedrijfsbeëindiging' beantwoordde drie procent van de leden met 'ja'. Eén op de vijf glastuinders 'denkt erover' om te stoppen. Vier op de vijf ondernemers ziet genoeg mogelijkheden om door te gaan.

Bron: Nieuwe Oogst

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.