Videoreportage met Udo van Slooten

Uman Greenhouse Company verwacht meerproductie met LED-belichting Philips

Tholen - Tijdens de Horti Fair maakte Philips bekend verder te bouwen aan het recept voor tussenbelichting in tomaat bij Uman Greenhouse Company in Oekraïne. UGC is een innovatief bedrijf dat sinds 1974 actief is in het produceren van tomaten en komkommers. Gedurende de laatste jaren is het bedrijf enorm gegroeid en inmiddels heeft men meer dan 30 hectare kas staan. In 2006 heeft het bedrijf acht kassen gebouwd volgens moderne Europese richtlijnen met de nieuwste technologie, waaronder de Philips GreenPower 1000W SON-T.Naar aanleiding van de positieve resultaten in de Benelux en Scandinavië is besloten om de krachten van de GreenPower SON en GreenPower LED te bundelen om zo optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden. Op 1000m2 worden GreenPower LED modules geïnstalleerd om een verdere productievermeerdering te realiseren. Hiermee bevestigt UGC haar naam als toonaangevende tomatenteler in Oost-Europa en blijft men investeren in de toekomst.

In deze videoreportage vertelt Udo van Slooten van over eerdere proeven van Philips met tussenbelichting in de tomatenteelt. "Zo is Uman Greenhouse Company wezen kijken bij de proeven in het Improvement Centre en bij Dekker Glascultures in Wervershoof. Zij wilden ook graag meerproductie realiseren en hebben ervoor gekozen een proef neer te zetten bij hun bedrijf en de LED's te beproeven onder Oekraïense omstandigheden."

"Sinds 2008 werken we met Philips GreenPower Vision 1000W systemen", zegt directeur Nikolay Godiy. "Deze moderne HID installatie gaf ons direct een productievermindering van 25%. Met de nieuwe LED interlighting oplossing verwachten we deze topproductie nog eens 15% te laten stijgen!"

Voor meer informatie:
Udo van Slooten
Philips Horicultural Lighting
www.philips.com/horti

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.