Forse energiebesparing te realiseren door HR luchtverwarmers

Vanwege het grote besparingspotentieel bij bedrijfshallen heeft Agentschap.nl de ‘Quickscan Bedrijfshallen’ ontwikkeld. Deze Quickscan geeft inzicht in het energieverbruik van diverse verwarmingssystemen voor bedrijfshallen met een maximum afmeting van 150x150 meter. Het blijkt dat het energieverbruik en de CO²-uitstoot bij deze bedrijfshallen fors omlaag kan. De HR-luchtverwarmer kan deze besparingen met gemak realiseren. Het product komt dan ook goed uit de bus in de Quickscan.

De HR-luchtverwarmer is een energiebesparend systeem met een lage investering. Het
heeft een gebruiksrendement van meer dan 100%. Daarbij reageert de luchtverwarmer snel op invloeden van buiten. Dit in tegenstelling tot een CV-installatie, gewone CV-installaties reageren traag en hebben meer stilstandsverliezen. De HR-luchtverwarmer draagt daarnaast ook sterk bij aan de reductie van NOx- en CO²-uitstoot.

Diverse rekenvoorbeelden laten zien dat HR-luchtverwarmers een uitstekend alternatief zijn voor de reguliere verwarmingssystemen. De investering is lager en de besparingen zijn fors. Ook in de vervangingsmarkt van oude luchtverwarmers is behoorlijk wat besparingspotentieel aanwezig. De inschatting is dat er meer dan 80.000 luchtverwarmers ouder dan 15 jaar in Nederland functioneren. Door deze systemen te vervangen door de HR-luchtverwarmer kan een eigenaar van een bedrijfshal zijn energieverbruik een stuk omlaag brengen. De terugverdientijden zijn dan ook kort.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.