Jorrit Dekkers (Rabobank): Telers moeten zelf initiatief nemen

Wordt het franchise-model de opvolger van telersverenigingen?Tholen - Het franchisemodel wordt de opvolger van telersverenigingen. Zo luidde de stelling waarover Martien Penning (Hillenraad Consultancy) en Jorrit Dekkers (Rabobank Nederland) gisteren met elkaar in debat gingen tijdens de Horti Fair. Zo ver als de stelling wilde Dekkers niet gaan. "Maar het franchise-model is een oplossing en wij denken een hele goede."

De huidige telersverenigingen organiseren met name de afzet van het product. Volgens Martien Penning is het franchise-model prima geschikt om strakke afspraken te maken over de productkant met de ketenpartner en dus beter in te spelen op de marktvraag. Als voorbeelden noemde hij de Tommies-formule van Greenco en Tasty Tom.

Volgens Dekkers moeten de telers of hun verenigingen zelf de handschoen oppakken. "En dat zie ik allereerst binnen telersverenigingen gebeuren. Het zal niet meevallen om allerlei clubs eerst weer bij elkaar te halen. Als de telers het niet doen, dan zou het initiatief van veredelaars of handelaren moeten komen. De bank speelt hierin een adviserende rol."

Martien Penning probeerde Dekkers over te halen tot een actievere rol. "Richt een franchise-formule op, wees niet te afwachtend. Als jullie 20% zouden financieren, kunnen jullie de eerste stap zetten." Dekkers bleef bij zijn standpunt eerst concrete initiatieven te willen zien. "Maar als de telers met een goede franchise-formule komen, kan het financieren een stuk aantrekkelijker worden."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.