LTO positief over komst staatssecretaris Bleker (ELI)

Henk Bleker, de toekomstig staatssecretaris van Economie, Landbouw en Innovatie, krijgt een positief onthaal bij LTO Nederland. "Een ervaren bestuurder die goed kan communiceren en die weet wat boeren en tuinders drijft", zegt LTO-voorzitter Albert Jan Maat. "Hij kan bruggen bouwen tussen landbouw en natuur en heeft bijvoorbeeld laten zien hoe je boeren kunt inschakelen bij natuurbeheer."
 
Bleker weet volgens Maat wat er op het platteland speelt en welke ruimte nodig is voor ondernemers om hun bedrijf te kunnen ontwikkelen. "Hij kan temporiseren waar nodig en ook doorpakken als de omstandigheden daar om vragen", aldus de LTO-voorzitter, die verwachtingen van Bleker heeft waar het gaat om het weerbarstige dossier Natura 2000.
 
Waarnemend CDA-partijvoorzitter Bleker, op dit moment nog directeur van RTV Noord, wordt staatssecretaris, nadat hij onder meer tien jaar lang lid is geweest van het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen. Hij bekleedde in de periode negen jaar de portefeuille landbouw.

Maat noemt de nieuwe staatssecretaris betrokken bij land- en tuinbouw en prijst zijn kwaliteit om in elke situatie in gesprek te blijven met belanghebbenden. Volgens de LTO-voorzitter kan de staatssecretaris ook een rol van betekenis spelen bij de komende veranderingen van het Europese landbouwbeleid en het stimuleren van de internationale handel: "Het is aan Bleker om niet alleen landelijk, maar ook op internationaal niveau voor de agrosector op te komen en onze sterke internationale handelspositie te versterken."
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.