ECB houdt rente op 1 procent

De Europese centrale bank (ECB) heeft donderdag opnieuw beslist haar belangrijkste rentevoet op het historisch lage peil van 1 procent te houden. Dat de rente voor de achttiende maand op rij onveranderd blijft, werd door analisten en economen voorspeld.

Tijdens een toelichting in Frankfurt verklaarde ECB-voorzitter Trichet donderdagnamiddag dat het herstel in de eurozone "matig" blijft, met aanhoudende "onzekerheden". Volgens de voorzitter zijn de rentevoeten van de Europese Centrale Bank "gepast".

Verwacht werd dat de ECB door de betere groeivooruitizchten in de eurozone een meer behoudende koers zou aankondigen dan de andere grote centrale banken. De Amerikaanse centrale bank (Fed) bijvoorbeeld liet onlangs verstaan extra biljetten te willen drukken om de Amerikaanse economie op het goede spoor te krijgen.

De ECB besteedde tijdens de persconferentie van donderdag weinig aandacht aan de stijgende koers van de euro. De Europese eenheidsmunt noteert ten opzichte van de dollar op een bijzonder hoog peil. Kort na de toespraak van de ECB-voorzitter brak de Europese eenheidsmunt door de grens van 1,40 dollar.

Donderdag maakte ook de Britse centrale bank (BoE) bekend de belangrijkste rentevoet te handhaven. De Britse rente staat sinds maart 2009 op 0,5 procent.

Bron: Trends.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.