Fusiebedrijf Powerhouse wil tuinder met mobieltje vanuit de kas laten handelen

Energiehandelsplatform Powerhouse, een samenvoeging van RWE-dochter Powerhouse en Essent-onderdeel Westland Energie Services, werkt aan een IT-applicatie die het voor tuinders mogelijk maakt om vanuit de kas via de mobiele telefoon in gas en stroom te handelen. Dat zegt sales director Marc van Putte deze dinsdag in een toelichting op de start van het fusiebedrijf Powerhouse, per oktober. Een nieuw elektronisch handelsplatform maakt het voor de klanten, waaronder veel glastuinders, volgens Van Putte al veel makkelijker om in energie te handelen en de inzet van applicaties voor de telefoon moet het gebruiksgemak verder verbeteren.Het voormalige stroomhandelshuis Powerhouse en Westland Energie Services (ook aanbieder van gashandelsdiensten) maakten hun samengaan begin dit jaar al bekend. Daarbij werd de aankondiging al gemaakt dat een nieuw internet-handelsplatform zou worden ontwikkeld. Volgens Van Putte is het handig dat klanten nu in een scherm een overzicht van hun handelsstatus hebben staan, waarbij zichtbaar is in welke contractdelen een positie is opgebouwd en in welke tijdsblokken gas of stroom is gekocht. Dat financiële inzicht is volgens Van Putte het grote voordeel van het nieuwe platform.

"Veel van onze klanten zijn tuinders en zij zitten natuurlijk niet op kantoor", stelt Van Putte vast. "Daarom kan ons platform via een de IPhone ook worden bezocht." Maar vanuit de kas kunnen tuinders daarmee wel een blik op hun handelspositie werpen, maar niet aan de knoppen draaien. "Dat willen we wel mogelijk maken en daar wordt nu aan gewerkt", zegt Van Putte. "Dat is een logische vervolgstap." Volgens de sales director is Powerhouse markleider op het faciliteren van energiehandel door tuinders. Maar hoeveel procent dat is, of hoeveel klanten wil Van Putte niet zeggen. "Uit concurrentieoverwegingen wil ik daar geen getal aan hangen."

Door de fusie is het aantal werknemers van Powerhouse, als nieuw geheel, volgens Van Putte iets gekrompen. Werknemers die geen deel konden of mochten (wegens de verhuizing) van het fusiebedrijf zijn volgens Van Putte via een "goed sociaal plan" opgevangen. "We hadden al veel tijdelijke contractanten, dus er was een flexibele schil", zegt hij om de beperkte personele gevolgen te schetsen. Het bedrijf heeft nu ongeveer honderd mensen in dienst.

Een goed deel daarvan is volgens hem gespecialiseerd in IT en technologie. "Dat is tenslotte het hart van het bedrijf." Alleen voor hele specifieke diensten schakelt Powerhouse externe technici in. Van Putte bevestigt dat de ontwikkeling van het nieuwe handelsplatform een dure grap is geweest. Een bedrag wil hij niet noemen. "Het is een behoorlijke investering, je moet denken aan een som met zes nullen."

Powerhouse is gevestigd een nieuw kantoor te Almere. Dat lijkt opvallend, omdat Almere voor Essent onder aansturing van hetzelfde moederbedrijf RWE juist werd weggestreept als bedrijfslocatie. "Wij zijn wel onderdeel van RWE, maar geen Essent-bedrijf", reageert Van Putte. "Wij staan daar anders in."

Nieuwe start, nieuwe directeur

Met de ingebruikname van het nieuwe handelsplatform, maakt Powerhouse melding van het aantreden van een nieuwe algemeen directeur: Patrick Lammers, afkomstig van Essent. Sales director Marc van Putte laat weten dat Lammers al sinds dit voorjaar als interim-directeur aan de slag is. Per september is hij officieel als CEO aangesteld. De voormalige directeur Dirk Koelewijn heeft volgens Van Putte op basis van een persoonlijke afweging besloten om te stoppen bij Powerhouse. Koelewijn toont op zijn cv dat hij sinds begin dit jaar werkt binnen Koeled bv.

Bron: Energeia

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.